Julstämning, come to me!

Nu är det julpyntat i mitt rum :) Det känns bra, för nu kanske jag kan lyckas få lite mer julstämning? Känns som att den inte riktigt har uppenbarat sig än. Jag måste sätta nejlikor i apelsiner så att det luktar gott i mitt rum! Och så ska jag slå in lite julklappar och så. Problemet är att jag har fullt upp, men jag ska försöka hinna allt. Och snart kommer mina grejer från panduro!

Jag och Erika gick till byn för att kolla på fyrerkerierna. Vi kom lite sent, men vi såg allt ändå. Det började är vi var vid skolan och slutade precis när vi kom fram. Våran vanliga tur! Men man ser ju fyrverkerier även om man är en bit ifrån, så det gjorde inget.

Pluggandet gick väl sådär. Har översatt en text, kollat igenom possesiva pronomen och försökt lära mig lite glosor. Det känns som att jag har många pluggkvällar framför mig den kommande veckan för jag har inte varit bra på att plugga franska den här terminen. Har rätt mycket att ta igen. Men så kan det ju bli när man har tidsbrist och facit, haha. Tur att det inte är så mycket pro och sånt nu. Vi ska få ett hemprov i samhällskunskap, men sen tror jag inte att det är något mer...

Skyltsöndag

Idag sjöng accent på efs. Det gick bra! Det var riktigt mycket folk som lyssnade idag. Det är alltid kul!

Sedan var jag med luciakandidaterna på byn. Vi fick presentera oss och så. Det gick rätt bra. Sedan skulle vi vara på varsin affär och samla in pengar till cancerforskning. Jag fick vara på Kleda. Det var ju som gode perfekt eftersom min faster och kusin jobbar där så jag kunde stå och prata med dom. Det var svårt att få ihop pengar för de flesta handlar med kort så de hade inga kontanter. Men vet ni vem som gav mest pengar? En utländsk man som jag känner lite genom efs. Han är från något afrikanskt land och har inte mycket pengar och han gav mest alla. Det är ganska imponerande. Man blir liksom rörd.

Nu ska jag julpynta mitt rum! Har inte hunnit göra det än. Måste få lite mera julstämning! Och senare ikväll tänkte jag försöka hinna plugga lite också. Jag har franskaprov nästa vecka och har inte börjat plugga till det än. Och det är en del som måste pluggas. Ska försöka översätta texterna idag, för då har jag ju i alla fall gjort lite.

Honey honey, let me feel it!

Idag har jag och Linus varit och shoppat lite julklappar och så. Brorsan och Jasmine följde också med. Och mamma och Lina. Det var roligt! Jag hittade en grej till Linus, men han ska få en annan sak också. Och så har jag köpt julklappar till Erika, Lina och Johanna. Eftersom mamma, pappa, mormor och morfar inte läser min blogg så kan jag avslöja att dom ska få nånting som jag har beställt från panduro som jag ska fixa själv. Hpppas att det blir bra!
Jag har även köpt lite andra grejer. Parfym, hårnålar, mjukisbyxor, linne, thé och säkert nå mer... Dåligt minne!
Vi åt lunch med Linus och Jasmine och lite senare skulle jag köpa nåt till Linus och Jasmine skulle köpa något till sin Linus och tvärtom så vi delade upp oss så att jag gick med Jasmine och Linus och Linus gick med varandra. Det var roligt! Vi blev klara före dom så vi hann gå på H&M och Gina Tricot också. Det var på H&M som jag köpte mina mjukisbyxor (kanske inte hinner shoppa mer innan jullovet och mjukisbyxor är ju ett måste när man har lov) och linnet och på Gina Tricot hittade Jasmine en fin t-shirt.
Jag köpte inte en enda bodylotion och inga doftljus idag. Duktigt va?? Vi var på Åhlens och jag kollade på ljus och så berättade jag för linus vilka ljus jag köpte senast och att jag inte hade hunnit tända dem än. Då tyckte han att det var lite onödigt att jag skulle köpa fler. Men jag är liksom beroende. Förra veckan sa jag till Linnea att jag nog skulle bli shopaholic i framtiden och då sa hon att jag redan är det. Det ligger nog något i det. Jag shoppar rätt mycket. Fast aldrig över mina tillgångar, haha. Men ändå! Så det är tur att jag har Linus som kunde övertala om att inte köpa fler ljus, haha :)

Jag somnade nästan på vägen hem. Man blir trött av att shoppa en hel dag. Och törstig! Jag drack upp en hel BonAqua. (Bonaqua päron är det godaste man kan dricka!)

Pappa hade fixat middag när i kom hem. Kött och klyftpotatis. det ar väldigt längesen nån har orkat göra det så i har mest ätit pommes och kött senaste tiden. Men gott var det! Sedan kom Christoffer. Vi sjöng singstar, haha. Tycker lite synd om honom som blir tvingad till att sjunga med mig. Men det är roligt! Och han är faktiskt duktig. Sedan jag och Johanna övertalade honom om att singstar ar kul så har det faktiskt inte varit så svårt att få honom att sjunga. Dock har vi problem med en mikrofon. Måste köpa en ny!
Sen såg vi på film. Mamma Mia! Haha, den är bra och jag yckte att Chris skulle se den. Jag har börjat uppskatta ABBA på ett sätt som jag itne gjorde förut. Jag har liksom fattat varför som har blivit så stora. Haha, alla andra har äl säkert fattat det för flera år sedan, men jag är lite efter ibland. Men bättre sent än aldrig!


Honey honey, let me feel it, ah-hah, honey honey
Honey honey, don't conceal it, ah-hah, honey honey
The way that you kiss goodnight
The way that you hold me tight
I feel like I wanna sing when you do your thing
 


Up where we belong

Igår var efs bokat så accent kunde inte vara där och öva. Vi kom på att vi kunde vara på skolan så vi for dit och pratade med Sofia och hon sa att det gick bra att vi övade där. Vi övade lite jlusånger inför söndagen och julcaféet. Sedan såg vi till att vara klara innan åtta för jag tror att det är då som larmet börjar gå.

När vi hade övat for jag, Erik och Emmy till efs för vi blev ju tvugna att lämna sångärmarna där. Det blev så att vi stannade där rätt länge. Vi sjöng, dansade och pratade. Det var trevligt! Typ halv tio började vi bli hungriga så vi for till shell och köpte korv! Sedan for vi tillbaka till efs och satt där och åt. Det är gode praktiskt att ha nyckel dit! Och det var grymt roligt att umgås med Erik och Emmy. Vi pratade om en massa. Jag har märkt att mycket av min tid med vänner går åt till att prata. Men det är jättekul! Fast det känns som att jag börjar bli gammal när jag tänker på hur det var att vara barn när man blev irriterad på alla vuxna somm kunde sitta och prata i en evighet.. Hmm. Jag kanske är gammal? För jag älskar att prata, haha!

Imorse for jag till gymmet och tränade. Det gick bra! Sedan hade vi engelska. Vi hade genomgång på passiv form. Det var inte så svårt! Och vi slipper ha ett till prov innan jullovet. Det känns skönt, för jag orkar inte med mer pluggande.

På lunchen hann jag fara till apoteket och shoppa. Har inte varit där på några veckor nu, så det var väl på tiden? Jag köpte iaf oparfymerad tvål (den luktar färg ;O) och en bodylotion som luktar jättegott! Sedan hann jag bara tillbaka till skolan innan Erik ville att jag skulle följa med honom till Ica, så då då var det bara att vända. När jag kom tillbaka till skolan igen hade jag och Rebecca våran bas och trumlektion. Det var roligt! Vi spelade I love rock n'roll och It takes a fool to remain sane (heter den så? :P). Sedan hade vi historia och sedan slutade vi.

Efter skolan gick jag hem till Linus. Vi var där ett tag och sen for vi hem till mig. Han hjälpte brorsan med nå på datorn medan jag och Lina sjöng Abba-singstar. Grymt roligt! (Vi måste sjugna det på våran vaka! ^^). Sen åt vi tacos å så. Nu har Linus farit på träning och jag liger här och lyssnar på gamla gulliga låtar.

Imorgon ska jag å Linus fara till Luleå och shoppa. Jag har en massa julklappar som måste inhandlas! Och så måste jag köpa nya mjukisbyxor. Och sen vet jag itne riktgit, men det blir säkert nå mer också.

Who knows what tomorrow brings
In a world, few hearts survive
All I know is the way I feel
When it's real, I keep it alive

The road is long, there are mountains in our way
But we climb a step every day

Love lift us up where we belong, where the eagles cry
On a mountain high
Love lift us up where we belong, far from the world
below, up where the clear wind blow

13 grader.

Vi hade 13 grader i huset igår. Imorse var det dock lite varmare, men det är fortfarande under 20. Anledningen? Igår när vi vaknade var det rök i hela huset. Det luktade en massa och brandvarnaren hade inte reagerat för den hade slut batteri. Tänk om det hade brunnit och vi inte hade märkt nåt? Ja, hur som helst så blev vi tvugna att vädra så vi hade altandörren öppen hela dagen. Därför blev det väääldigt kallt. På kvällen smalades hela familjen i vardagsrummet för det var det enda rum som man kunde vara i för dörren dit hade varit stängd så där var det varmare.

Jaja, nu har jag samhälls! Och ikväll blir det accentövning. Vi sjunger på söndag klockan elva! Då blir det lite julsånger blandat med annat.

Spelat in en julskiva!

Har inte haft tid att skriva nå. Har inte hunnit vara mycket vid datorn. Igår när jag har skrivit rlogg for jag hem till Linus och var där ett tag. Sedan for vi ut och åt. Han bjöd mig på pizza! Han är gullig och snäll och bäst :) Då vet ni det! Det var i alla fall jättegott! När vi hade ätit for jag på luciaträningen. Det gick rätt bra. Jag var lite för trött så jag sjöng liksom utan att tänka på att jag sjöng. Jag råkade sjunga med på en solovers för jag glömde bort att sluta sjunga. Smart? Vem? Jag?

Idag hade estetarna och kulturarna temadag. Vi var i studion och spelade in våran julskiva. Det var kul! De flesta låtarna låter ju iaf bra. Om man tänker på hur lite vi har övat så är det ju bra! Och så var det roligt att umgås med estetarna och kulturarna en hel dag. Vi har typ alltid roligt! Tycker om dessa människor, de är härliga typer :) Haha ^^

Vi var klara vid två och då följde jag, Rebecca och Morgan med Cecilia hem. Vi spelade nå spel på Wii där man körde bil och styrde med en ratt. Först vågade jag inte prova för jag vet hur dålig jag är på sånt där. Jag är liksom ingen spelmänniska. Men sen provade jag och då krockae jag en massa och typ skrek. Haha, sån blir jag när jag spelar! Men det var faktiskt kul!
Sedan fick vi lussebullar och te. Det var mysigt! Och så satt vi och pratade om allt möjligt. Typ alla berättade om bra och dåliga peridoer i livet och om kärlekserfareneter som vi helst velat slippa. Och så började vi prata om puberteten och mens och då tyckte Morgan att vi skulle byta samtalsämne, haha. Men det var i alla fall en trevlig pratstund! Vi hann prata om en hel del faktiskt. Och vi ska nog vaka natten till lucia. Blir säkert jättekul! Blir nog jag, Cecilia, Hanna och Rebecca. Och kanske nån mer?

Klockan 18 var det möte med gymnasiestyrelsen och jag var med idag eftersom Anna är i kronogård och jag är typ reserv. Men det var roligt! Vi pratade en massa om skolan och hur man kan förändra och förbättra. Det känns bra att kunna vara med och påverka!

u känns det som att jag behöver en lugn kväll. Har varit borta i över 12 timmar idag. Det har varit jätteroligt hela dagen, men jag börjar bli lite trött nu!


Mysigt!

Imorse hade vi nationella i engelska. Läs- och hörförståelse. Det gick inte speciellt bra, men det hade jag ju som inte väntat mig heller. Jag har alltid haft svårt för hörförståelsen! Jag blir så stressad när man måste lyssna och skriva och tänka samtidigt. Men läsförståelsen brukar faktiskt gå bättre än så här. Tyckte att det var ovanligt svårt. Men men, det spelar inte så stor roll! Men det känns som att jag hamnar typ på g-nivå.

Efter nationella slutade vi så då åt vi och sen satt jag och pratade med några ett tag. Strax före tolv gick jag till Öbergs och betalade min quick knit från panduro som jag hämtade ut förra veckan. Och så har jag skickat iväg en beställning på en massa grejer. Har bland annat beställt ljusgele. Då kan jag göra ljus, och det blir ju perfekt som julklapp till släktingarna!

När jag kom tillbaka for jag och tränade. Miriam var också där, men hon for efter ett tag för att hon skulle hinna med bussen. Men det blev i alla fall ett jättehärligt träningspass och jag klarade knappt av att gå i trapporna ner till omklädningsrummet för jag var helt slut. Det är så det ska vara!


Ser ni så mysigt? Åh, jag älskar ljus! Jag har kommit i en period då jag vill ha en massa ljus tända jämt. Jag tänder nästan alltid ljus när jag är nere i mitt rum och spelar piano osv. Och helst doftljus! Helt underbart..

Mamma mia!

Igår började jag få julstämning. Linus kom och vi frak glögg och åt pepparkaksdeg (haha, degen tog slut ;P). Sen bakade vi lussebullar! Det var roligt. Vi gjorde lite olika former. I slutet gjorde jag en kanin, Linus en björn och Erika en snigel. Haha, dom blev kanske lite stora, men gör inget!
Mamma gjorde en ny pepparkaksdeg eftersom vi hade ätit upp den gamla. Linus hann inte vara med och baka pepparkakor för han hade träning. Jag gjorde bara hjärtan, fast olika stora. Erika gjorde saker som börjar på Ä (älgar och änglar) och Lina gjorde allt möjligt. Och vi åt mera deg.

På kvällen såg jag och Erika på Mamma Mia! Den var jättebra! Den filmen kommer jag att se en massa gånger. Helt underbart med Abba-musik! Haha, jag är lite töntig, men jag har insett att ABBA är gode bra. Man blir som så lycklig av deras låtar!


100 saker om mig

1. Fullständigt namn? - Emma Karlsson

2. Ålder? - 17

3. Vart bor du? - Älvsbyn

4. Bor tillsammans med? - Mamma, pappa, Erika, Linus och Lina.

5. Färg på ditt hus? - Grönt

6. Hus eller lägenhet? - Hus

7. När är du född? - 1 juni 1991

8. Klass? - ES3

9. Vilket år tar du studenten? - 2010

10. Något jobb? - Nix. Inte nu!

11. När gick du upp i morse? - Ehm. Typ nio?

12. När ska du sova? - När jag blir trött.

13. Duschat idag? - Japp!

14. Kramat någon idag? - Jaa :)

15. Pussat någon idag? -  Japp ;)

16. Vad har du ätit idag? - Frukost

17. Dagens klädsel? -  Mjukisbyxor och en stooor mysig tröja.

18. Dagens smink? - Inget just nu.

19. Dagens sötnos? - Du :)

20. Dagens roligaste? - ska baka pepparkakor!


socialt:

21. Har du många vänner? - japp, jag hinner typ inte umgås med alla! :O

22. Hur många har du kysst? - Några ;P Har som inte räknat!

23. Vem kramade du senast? - Mamma :)

25. Hur många har varit otrogen mot dig? - Ingen, tror jag..

27. Har du pojk-/flickvän? - Jaa, världens bästa!

28. Vem pratade du med i telefon senast? - Mamma, tror jag!

29. Vem fick du senast sms ifrån? - Chris :)

favorit:


(just nu)

31. Film? - Har ingen favoritfilm

32. Låt? - Har ingen favoritlåt heller!

33. Mat? - Tacos eller kyckling

34. Dryck? - BonAqua

35. Färg? - Alla färger :)

37. Stad? - Vet inte

38. Land? - Sverige

39. Ämne i skolan? - Ensemble

40. Människa? - Kompisarna, Linus, familjen

senaste:

41. Personen du tänkte på? - Hehe, alla i avanstående fråga, dvs rätt många :)

42. Personen du kysste? - Linus :)

43. Gången du spydde? - För nåt år sedan!

44. Gången du grät? - Ett par veckor sedan

45. Pizzan du åt? - Det var hemma hos Linus för någon vecka sen!

46. Gången du var i Göteborg? - never been there!

47. Gången du var i Stockholm? - För nåt år sedan :)

48. Gången du var full? - Jaaadu

49. Gången du var hög? - Har aldrig varit hög och tänker aldrig bli det heller :)

antingen eller:

51. Svart eller vitt? - Svart

52. Hund eller katt? - Båda

53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Det beror på sällskap, humör, osv.

54. Tvspel eller datorspel? - Om singstar räknas som tvspel så tar jag tvspel ^^

55. Singel eller upptagen? - Upptagen :)

56. Hångla eller ha sex? -  Haha, det beror på :)

57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead? Har lunar men är sällan inne..

58. Ragga eller bli uppraggad? - Bli uppraggad, för jag är för feg för att ragga. Dock jobbigt när alkisar och utlänningar raggar på mig!

59. Big Brother eller Paradise hotel? - Inget!

60. Blont eller svart hår? - Har haft båda! Trivs nog bättre som blondin för det matchar ju liksom min personlighet ;)

61. Har du blåa ögon eller bruna? - Blå-gröna tydligen ^^

62. Choklad eller lakrits? - Choklad! Hehe, älskar choklad!

63. Göteborg eller Stockholm? - Har aldirg varit i gbg!

64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Högerhänt

65. Coca cola eller fanta? - Är inte så mkt för läsk överhuvudtaget.. Men hellre fanta!

66. Pizza eller kebab? - Pizza!

67. Randigt eller prickigt? - Det beror på :)

68. Älska eller älskas? - Både och! Det måste vara ömsesidigt för att kännas bra :)

69. Leva eller dö? - Leva!

antal:

70. Personer du älskar? - Många!

71. Personer du hatar? - Ingen!

72. Gånger du varit full? - Pass!

73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? - En :)
 
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - Bara en..

76. Gånger du haft minnesluckor? - När jag vakar och är vääääldigt trött.

77. Gånger du varit hög? Ingen!

78. Personer du saknar just nu? - Många..

79. Gånger ditt hjärta brustit? - Ett par gånger


vem:

80. Vill du kyssa nu? - Gissa? ^^ 

81. Ska du träffa imorgon? - Alla på skolan!

82. Sjöng du senast för? - Sjöng när vi var hos Chris igår!

83. Hade du senast en msn-konversation med? - Christoffer :)

84. Spelade du tvspel med senast? - SJöng singstar med Rebecca och Erik :)

85. Vill du ta med på resa nu? - Mina närmaste vänner!


86. Vill du kasta en sten i huvudet på?
Ingen just nu :)

87. Förtjänar att dö? - Ingen!

88. Är söt? - Alla mina vänner är jättesöta :) Och Linus såklart :)

89. Vill du sova jämsides med i natt? - Jaaadu ^^

vad:

90. Gör dig glad? - Vänner, Linus, musik, träning!

91. Gör dig ledsen? - Falska människor

92. Vill du helst göra nu? - Jag ska gå ut och gå med mamma :)

93. Önskar du att du slapp göra? - Läxor

94. Vill du ha nu? - Pengar!

95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - Ingen aning :)

96. Längtar du till? - Julen!

97. Tycker du om dina betyg? - Haha, nää, men jag klarar mig ^^ Orkar inte få mvg i typ allt, för mitt liv går inte ut på att plugga!

98. Ångrar du i ditt liv? - Jag ångrar en hel del..

99. Är det bästa som hänt dig? - En hel del :)

100. Hur mycket är klockan? - 13:49


Flera alternativ

Gårdagskvällen blev trevlig. Jag och Johanna kom först av alla till Christoffer. Då satt/låg vi i hans rum och pratade. Efter ett tag kom Cissi och vi fortsatte prata och lyssnade på musik osv. Vi lyssnade på filmmusik och när jag sjöng med i Summer Nights från grease sjöng jag både som kille och tjej och när det var killen som sjöng så sjöng jag en oktav lägre och Christoffers syrra trodde att det var han som sjöng! Haha, jag är väldigt manlig ibland!
Josefina och Alice kom också och vi spelade Wii, såg på film och spelade ett spel som var typ som monopol. Det var roligt!
När vi skulle fara ringde jag till Linus och då var han också på väg hem. Han hade varit med Hanna, Rebecca och Morgan. Det hade jag också velat vara! Men man kan ju inte dela på sig. Jag hade fem alternativ till hur jag skulle tillbringa min lördagskväll och jag hatar när det blir så för jag har så svårt för att bestämma mig. Men jag var hos Christoffer eftersom vi hade bestämt att vi skulle vara där redan för ett par veckor sedan.
Men är alla skulle fara hem for jag till Linus istället. Vi låg och pratade osv och sen gick vi hem till mig och såg på film. Jag var dock väldigt trött så jag somnade. Det är lite svårt att låta bli för det finns inget mysigare än att somna i någon famn. Efter ett tag stängde vi av filmen och gick ner till mitt rum och sov där istället.
Imorse när han for städade jag mitt rum för det kändes väligt välbehövligt. Jag har liksom skjutit upp det i flera veckor känns det som. Och igår upptäckte jag hur mycket damm det var under min säng och då fanns det ingen återvändo. Jag har dammsugit, dammtorkat och försökt få lite bättre ordning i min garderob.

Idag ska vi baka pepparkakor! Gissa vem som kommer att äta upp alla deg? Hehe.


Snodde ett par bilder av Johanna! Det är från när vi satt och spelade. Jo är inte med på nån bild eftersom hon är fotografen ^^



Beroende av spets!

Igår när jag skulle åka buss och satt på busstationen (fick sitta där i typ en halvtimme och vänta för jag hade inget bättre för mig) ringde Linus och sa att Charlie skulle åka med samma buss som jag för han skulle vara hos sin pappa som bor i piteå över helgen. Linus, Charlie och deras mamma kom till busstationen och satt och väntade med mig. Sedan gick jag oh Charlie på bussen. Vi satt allra längst bak. Bredvid toaletten, haha. Vi satt och pratade om lite grejer och lekte olika ordlekar och frågelekar och så. Det var roligt med sällskap! Och Charlie är så himla gullig!
När vi kom fram till Piteå väntade Linnea och hennes mamma där. Och Charlies och Linus pappa var också där. Jag har aldrig träffat honom tidigare! Jag sa typ hej, men jag vågade inte säga så mycket mer. Det kändes lite konstigt att jag träffade honom första gången utan att Linus var med. Men han verkar snäll! Han ser snäll ut iaf. Hur som helst så fick jag en kram av Charlie och sen åkte jag och Linnea hem till henne och åt middag. Grymt gott! Sedan öppnade hon presenter, vi kollade i Piteås skolkatalog och så.
Vi dissade Idol och gick in till stan istället. Vi satt på Nodo i några timmar och drack cappuchino och pratade om allt möjligt. Det var mysigt!
Vi var hemma igen vid elva och då poppade vi popcorn och såg på Pirates of the caribean. Linnea är nog lite kär i Johnny Depp, haha!

Idag har vi gått på stan. Jag har äntligen hittat vinterskor! Gaah, jag har ju typ haft panik i några veckor för jag har inte haft några skor att ha på mig. Jag har haft mina lila och då kan jag inte ha en massa färgglada kläder till. Och dom är för stora så jag måste ha tjocksockar i dom. Och dom är trasiga. Och dom luktar så där som mockaskor gör när dom har blivit blöta av att man går i djupsnö och sen får lufttorka några gånger. Inte speciellt mysigt med andra ord. Så nu har jag hittat ett par svarta skor som inte ens har någon klack. (Vilket alla mina skor brukar ha så då kan jag inte gå i dom till skolan för jag får ont i fötterna, funkar endast när man cyklar till skolan alltså.). Jaa, jag har skoproblem.
Sen köpte jag en kofta och en typ skjortklänning som är rutig. Mysigt! Och så har jag köpt underkläder. Det är farligt att köpa underkläder i spets för man blir snabbt beroende. Nu köper jag nya nästan varenda gång jag är i stan. Idag köpte jag tre par trosor och två bh:ar. Och allt måste förstås matcha. Haha, jaase, vilka i-landsproblem!

På busstationer kom det in nå fulla gubbar och pratade högt och mycket om en massa. Dom frågade mig och Linnea om vi kunde sälja cigaretter till dom och sen tog dom kort på oss med mobilerna. Hmm. Och ett par av dom åkte med samma buss som jag hem. När en gick av ropade han "Puss och kram!" till mig, men jag var lite dssig och låtsades att jag inte hörde. Jag tycker att det kan vara kul med folk som är lite onyktra, men det är liksom läskigt när det är gubbar som är äldre än pappa som börjar prata med mig.

Nu ska vi snart fara till Christoffer! Det är tjejerna som ska dit ikväll. Har ingen aning om vad vi ska göra, men det blir säkert roligt!


Jag ska till Linnea idag

Idag far jag till Linnea direkt efter skolan och kommer att vara dr till imorgon. Det var flera veckor sen jag träffade henne sist, så det ska bli jätteroligt! Och hon fyller år imorgon så hon ska få en present av mig, men jag vågar inte skriva vad hon ska få för hon kanske hinner läsa det, haha :)

Om ni vill nå mig i helgen är det bara att ni ringer eller skriver ett sms eller nåt :)


Jag har en storebror!

Imorse for jag å tränade. Tredje gången jag har varit på gymmet den här veckan, och det känns bra! Sedan hade vi matte och det går faktiskt ganska bra nu. Sedan idrott och då spelade vi basket å så. Det var roligt! Och så har jag haft sånglektion. Har två nya låtar. Nästa vecka ska det vara nå grejs då alla som tar sånglektion får typ sjunga för varandra eller nåt. Men jag behöver inte vara med, haha. Men vi får se hur jag gör. Det kan ju vara kul liksom.
Sedan hade vi kulturhistoria och då var vi nere i bilden och började göra våran medeltida hus. Sedan hade vi samhälls och det känns inte som att vi gjorde så mycket. Vi hade en genomgång om EU, men vi har inte börjat jobba något med det än.

Efter skolan följde Rebecca och Erik med mig hem. Vi övade på några lucialåtar, skulle sjunga singstar men det bara laggade ihop hela tiden, Erik läste upp alla ord som jag har lagt till i min mobil och en del var väl mer eller mindre konstiga, och så typ pratade vi och åt middag osv. Det var roligt!

Sedan följde jag Erik en bit hem. Vi gick och pratade å så och vi kom fram till att vi är som syskon. Vi har ju känt varandra hela livet och våra familjer känner varandra osv. Vi pratar om allt som man inte ska prata om, men det kan liksom vara bra ibland. Och jag brukar inte vara så taskig mot mina kompisar som jag är med Erik, och han kan faktiskt vara taskig mot mig också. Men vi vet när den andra är seriös eller bara flummar. Det är bra! Och oftast är vi väldigt ärliga mot varandra!


Min brorsa, haha!

Accentövning :)

Idag har vi haft accentövning. Det gick rätt bra. Vi har börjat öva på julsånger. En del sjöng vi förra året, men en del är nya. Det känns riktigt kul att ha ett lite större projekt att arbeta med. Alltså julcaféet. Det är som inget speciellt med att sjunga på vanliga möten nu längre, så nu känns det som att motivationen har höjts!

Efter övningen var jag och Erik kvar läääänge och kopierade noter, städade körväskan, sorterade låtar och mappar osv. Emmy hjälpte oss också ett tag. Alltid kul att få lite hjälp eftersom jag och Erik gör liksom det mesta i kören. Ibland blir det liksom lite väl mycket ansvar. Fast samtidigt är det ju kul!

Sedan gick jag hem i kylan! Gick med Erik en bit och pratade om lite allt möjligt. Jag gillar våra samtal! Vi ska gå ut och gå nån dag och fortsätta diskutera livets stora gåtor. Det är liksom en ganska perfekt aktivitet eftersom jag både tycker om att prata och gå, haha. När jag kom hade jag alldeles röda kinder. Haha, kändes liksom friskt och fräscht som det brukar göra när man har varit ute på vintern.


Accent på förra årets julcafé :)

Vad jag föredrar mest

VAD JAG FÖREDRAR MEST:
Simma - Löpa (Haha, jag gillar båda lika mycket!)
Plugga - Jobba
Bada - Duscha
Jordgubbar - Banan
Lakrits - Vanilj
Sola - Bada
Pool - Havet
Skidsemester - Solsemester
Singel - Förhållande
Planering - Spontanitet
Glass - Godis
Bio - Teater
Svensk sommar - Charter
Julafton
- Midsommarafton
Landet - Storstan
Kaffe - Te
Marabou - Lindt
Gorby's piroger resten av livet - Big mac & pommes resten av livet
Banta - Träna
The body shop
- Dove
Farlig kille - Snäll kille
Shoppa på nätet - Shoppa i butik
Förfest - Efterfest
Tidning - Bok
String - Hotpants
Förrätt - Efterrätt
Falafel - Kycklingsallad
Pizza - Kebabtallrik
Kyckling - Fisk
Blind - Stum (vet inte :O)
Kramas - Pussas
Hemmafest - Utgång
Skräckfilm - Romantisk komedi (Jaa, de flesta vet hur jag är när vi ser på skräckfilmer, men det är ändå kul!)
Pommes - Potatisgratäng
Popcorn - Grönsaksdipp
Drinkar - Öl
Frukt - Grönsaker
Hund - Katt
H&M
- Carlings

Träningsvärk!

Godmorgon! Jag har nyss vaknat och jag har träningsvärk överallt. Grymt skönt, för då vet man att träningen ger något! Dock lite jobbigt när det gör ont att gå i trappor osv, men jag överlever.

Ikväll är det accentövning halv sju! Vi ska börja öva på julsånger inför vårat julcafé med storbandet. Det blir nog roligt! Vårat julcafé kommer btw att vara 17 december, så ni kan ju komma och lyssna då om ni vill :)

Yesterday

Igår var jag på gymmet på morgonen och tränade. Det gick bra! Sedan gick jag direkt till Okey där jag skulle äta med Cissi och Christoffer. Jag åt kycklingsallad, precis som jag alltid gör när vi äter där, haha :)
När vi hade ätit for vi och kollade på tatueringar, hämtade nå grejer på folkan och så for vi hem till mig. Hos mig gjorde vi inte så mkt.. Vi låg typ i min säng och pratade om allt möjligt.

Typ fem minuter efter att dom hade farit kom Linus. Det var våran tvåmånadersdag igår! ;D

Wihoo

Wiihooo. Imorgon ska jag till gymmet! Sedan blir det kanske att fara ut å äta med några. Blir nog nice! Vi är komplediga hela dagen imorgon eftersom vi hade öppethus i lördags. Inte helt fel minsann!


Du är bäst! Jag älskar dig!

Barnhemmet

Det blev en mysig lördagkväll! Jag och Rebecca kom till Cecilia typ halv nio och Hanna kom lite senare. Vi åt fruktsallad, kladdkaka/klet och popcorn och så satt vi bara å pratade. Vi pratade om typ allt och det var jättekul! Vid halv tolv började en del bli lite trötta, haha. Cissi satte ner handen i vattenkannan när hon skulle ta popcorn och Rebecca skrattade och drack samtidigt så hon sprutade vatten överallt. Och vi planerar att vaka nån gång, typ på några veckor. Hur ska det gå när övertröttheten börjar komma redan halv tolv? Haha, ska bli intressant att se ;)

Sedan for vi till bion och då kom Linus och Morgan dit. Vi stod där utanför och frös i typ en evighet innan vi fick komma in. Men vi fick bra platser i alla fall! Filmen var läskig ibland och jag skrek några gånger, haha. Typ skämmigt att skrika i en biosalong! Tur att Linus var där! Jag har liksom stort behov av att hålla någon i handen när jag ser läskiga filmer. Jag är typ sjukt lättskrämd! Men jag överlevde i alla fall gårdagens film. Jag fattade inte riktigt vad som hände i slutet när hennes son började leva igen. Hur gick det till?? Jaja, den slutade i alla fall bra!

Det har varit en till natt med lite sömn nu. Var hemma typ tre och somnade väl halv fyra-fyra nån gång och så skulle vi upp tidigt idag och sjunga. Blev tvungen att vakna klockan nio och var väl inte i piggaste laget då. Jag, pappa och Erika sjöng på EFS. det var roligt! Det gick ganska bra också.. Inga större fel och inte många falska toner. Och efteråt fick vi erbjudande om att sjugna två gånger i november och vi tackade ja till en gång. Vi ska sjunga 21 december. Så vi får börja öva på nå jullåtar snart! Grymt mysigt!

Öppet hus!

Igår var jag med Cissi, hrsitoffer och Alice. Först for i till konsum och inhandlade lite godsaker inför kvällen, sedan var vi på folkan hos Cissi och pratade och såg på idol och efter det for vi på bio. Jag kom hem typ två inatt och då satte jag mig och spealde piano ett tag och så somnade jag typ tre. Så jag är inte alltför pigg idag, men det gör inget!

Idag hade vi öppet hus på skolan. Vi sjöng och spelade två gånger. Klockan 10 och klockan 12. Det var nog inte så många som hann förstå att vi skulle spela klockan 10 för vi hade nästan ingen publik då, men det kom några fler till nästa spelning. Men det var kul! Och så kollade vi på teckenspråksshowen! Jag och Rebecca hjälpte till och tände ljus. Och Linus var Tomas Dileva! Haha, han var jättegullig!

Ikväll ska jag vara med Cecilia, Hanna och Rebecca. Vi ska först vara hemma hos Cecilia och sedan ska vi fara och se på bio. Vi ska se "Barnhemmet". Det är nå skräckis och jag kommer att dö/svimma/göra-alla-döva-med-mina-skrik. Jag har aldrig vågat se nån skräckis på bio tidigare och jag sitter helst med en kudde framför ansiktet så fort musiken börjar bli läskig för då vet man att något hemskt ska hända. Men idag måste jag klara mig utan kudde. Blir intressant att se hur det ska gå :)


There can be miracles

Det har varit en bra dag idag, trots att jag har varit trött. Jag fattar liksom inte. Varenda natt blir jag täpp i näsan och vaknar av att jag inte kan andas. Och då brukar jag vara vaken ett bra tag innan jag somnar om. Därför har jag varit ovanligt trött. Men det värsta är att det har varit så här länge nu! Kom precis på att jag kanske är allergisk mot nåt? För man kan väl inte vara halvförkyld i flera veckor? Känns liksom bara knäppt.

Jag hade sånglektion idag och då fick jag börja sjunga Flashdance (What a feeling). Härlig låt! Gick runt och nynnade på den låten i typ en evighet idag. Den fastnar liksom väldigt lätt!

Efter skolan följde Linus med mig hem. Vi sjöng och spelade lite med pappa och Erika. Det var roligt! Efter ett tag kom Erik också och sjöng. Då blev det 5-stämmigt. Jag sjöng sopranstämman, Erika sjöng altsämman, Erik tenor och pappa och Linus kom på egna stämmor. Grymt kul! Hoppas att det lät bra! Svårt att höra samtidigt som jag koncentrerar mig på att spela piano och sjunga rätt stämma, men om det hade låtit falskt så hade nog alla märkt det. Alla dessa människor är ju liksom musikaliska.

Sedan for Linus hem för han skulle lyssna på ett par låtar som han och en till ska spela in i studion imorgon. Men Erik var kvar och vi planerade accent-grejer och kollade på Medium. Och så åt vi kladdkaka och glass!

Imorgon ska vi ha nationellt prov i engelska. Tror att det är rätt lugnt. Det är ju liksom inget som man behöver plugga till, utan man får helt enkelt ta det som det kommer!



Saknar min darling! Nästa helg ska jag fara till Piteå och umgås med denna flicka!

Konsert!

Igår hade vi våran konsert på folkan. Det började med att ensembeln spelade och sjöng. Första låten var Isn't she lovely, det var jag och Julia som sjöng. Andra låten var Gimmie some lovin', det var jag, Linus och Morgon som sjöng. Tredje låten var Sång till friheten och den sjöng jag, Julia och Gunnar. Det var roligt och det gick ganska bra! Efter det körde vi våran Rock Trap. Man typ klappar, käpper, visslar, osv i stämmor. Det är kul!

När ensembeln var klar med låtarna var det dags för det ögonblick som jag har haft mardrömmar om. Jag skulle sjunga You are not alone. Själv. Men det gick i alla fall ganska bra med tanke på hur skakig jag var. Jag frågade många, men ingen hade märkt att jag skakade. Eller så sa dom bara så för att vara snälla, haha. Men helt seriöst så stod jag typ stel som en fiskpinne när jag sjöng för så fort jag rörde någonting så skakade jag. Men jag tog mig i alla fall igenom låten utan några större problem, även om jag i efterhand kände att jag hade kunnat sjunga ut betydligt mer, för jag vet att jag kan bättre. Men av någon anledning blir det aldrig lika bra på scen som hemma vid pianot. En positiv grej är dock att min scenskräck börjar avta mer och mer. Så snart kanske jag vågar sjunga ut ordentligt?

Nog om det. Efter mitt solo var det dags för kören att sjunga. Och jag har ingen aning om vart alla från kören höll hus, för vi var bara typ hälften. Jag och Hanna var enda tjejerna. Men vi hördes tydligen rätt bra på "Goodnight Sweetheart" ändå. Killarna sjöng sitt "do do do do dom" och vi sjöng melodin. Egentligen brukar jag sjunga altstämman på den, för vi brukar ha brist på altar i kören, men idag sjöng båda melodin och sångläraren fick sjunga altstämman. Men jag tror att det blev ganska bra.

Sen sjöng Linus solo! Jag hade varit ensam med att sjunga solo om inte han hade gjort det, men jag övertalade honom om att göra det igår. Han sjöng What a wonderful world med Louis Armstrong. Han var duktig!

Efter det spelade storbandet några låtar och sen var konserten slut. Vi packade ihop alla grejerna och satte dom på släpet för att få dem tillbaka till skolan. Jag, Linus, Hanna och Morgan fick åka på släpet bland alla grejerna. Det var kul! Alla kollade på oss. Why?? Haha, men det var en trevlig kväll. Gör gärna en sån här konsert igen. Fast samtidigt är jag glad att det är över, för mina nerver skulle inte klara mycket mer.


Patrik 1,5

Idag gjorde jag och Cecilia matteprovet. Det gick väl sådär. Tror att jag har rätt på de flesa G-uppgifterna och kanske nån VG. Det  var en del frågor som jag verkligen inte kunde lösa, hur mycket jag än försökte. Men men, det är ju liksom itne hela världen. Men vi ska få genomgångar en del onsdagar efter att de andra har haft lektionen så att vi får gå igenom samma saker och då blir det nog mycket lättare att hänga med. Känns bra!

Vi såg en film idag. Patrik 1,5. Jag tyckte att det var bra! Den handlade om två homosexuella män som skulle adoptera ett barn. De fick besked om att en Patrik som var 1,5 år skulle komma till dem, men de hade blivit nå fel när dom skrev ut pappret. Patrik var 15 år, hatade bögar, hade misshandlat, stulit, osv. Han hade haft en tuff uppväxt. I filmen får man följa problem som homosexuella råkar ut för bland sina grannar osv, och hur Patrik förvandlas och blir snällare, gladare och återfår livsglädjen. Det var en gullig film! Dock irriterande med omogna killar som hela tiden skrek att det var äckligt när de homosexuella paret nuddade vid varandra. Jag fattar inte hur man kan vara så trångsynt! Gaah. Jag blir knäpp på sådana människor som inte kan acceptera andra. Jag gillar dock Hannas kommentar! :)

Det var luciaövning på kvällen! Det var kul, Jag kände igen nästan alla låtarna eftersom de flesta är sådana där vanliga julsånger. Jag, Jessika och Matilda ska kanske sjunga "Himlen i min famn". Och så fick vi prova lucialinnen och sånt! Jag tror nog att det här kommer att vi jättebra!


Jag har ett liv, jag vill inte plugga på kvällarna!

Idag har jag haft platt hår. Det är första gången på mer än två månader! Tänkte inte på att det hade gått så lång tid. Men jag märker stor skillnad på håret nu. Det är mycket mjukare och livfullare än förut. Förut var det väldigt nött. Det betyder att det är hälsosamt för håret att skippa plattången ett tag!

Måndagen har gått ganska snabbt. Första lektionen var samhälls. Vi fick tillbaka vårat prov och jag fick mvg. Det var faktiskt oväntat eftersom jag inte trodde att det gick så bra på VG och MVG delen, för jag bara chansade. När jag itne kunde svaren flummade jag bara och skrev någonting om den frågan, fast inte exakt det hon ville att man skulle svara. Men Katarina var snäll med mig, för jag fick rätt på allt utom första frågan som jag inte svarade på.
Sedan hade vi svenska. Tommy pratade på en massa och jag orkade inte vara så engagerad. Satt mest och spelade ett spel (http://www.se.zylom.com/game/270/zuma.html). Efter svenskan for jag till musiken och jag och Sofia spelade och sjöng igenom låten som jag ska sjunga på onsdag. Det gick ganska bra, faktiskt. Men jag känner redan nu att jag kommer att vara nervös när det väl gäller och då kommer allt att skita sig. Men man får väl försöka att göra det bästa av situationen liksom.
Sen hade vi kör! Då sjöng vi igenom de två låtarna som kören ska sjunga på onsdag. Jag tror att det kommer att gå bra. Hoppas att det är många från kören som kan vara med. Vi var itne så många idag.

Jag slutade efter kören idag. VIlken lyx att för en gångs skulle sluta tre istället för tjugo över fyra! Fast sen jag kom hem har jag typ bara pluggat en massa. Jobbigt! Har franskaläxa till imorgon (vilket jag har till varenda tisdag och det är jobbigt. Jag tycker itne om franska. Och jag tycker itne om läxor. Jag har ett liv!! Jag har itne tid att sitta och plugga jämt. Jag har annat att göra på kvällarna än att sitta hemma och dryga framför datorn!) och så har jag matteprov imorgon. Har kollat igenom en del och jag förstår nog typ vad jag håller på med. Men jag satsar inte högt på det här provet. Huvudvsaken är liksom att jag klarar det. Matte är inte min starka sida i år.


Happiness

Idag har jag varit med Linus. Vi har sjungit, spelat, sett film, osv. Linus ska vara med å sjunga med mig, Erika och pappa på söndag. Känns grymt roligt! Nu har vi en bas, en tenor, en alt och en sopran. Gode perfekt måste jag säga. Morfar och mamma hörde när vi övade idag och dom tyckte att det lät jättebra. Hoppas att dom har rätt, haha :)

Sedan var jag på dansen. Det gick ganska bra! På två veckor ska vi ha en öppen träning så att alla som vill får komma å kolla. Jag tror inte att jag ska vara med då, för jag vill inte dansa inför en massa folk.

Jag är typ lycklig.

Saturday saturday!

Fick veta igår att Kågge läser min blogg, haha. Roligt! Jag känner att jag inte har så mycket koll på vilka mina läsare är. Eller jag har väl koll på typ 10 stycken, men resten vet jag inte ;P

Igår på dagen gjorde jg itne så mycket. Jag typ spelade piano. Har övat på min sångläxa som jag tydligen ska sjunga på konserten på onsdag. Alldeles själv. Usch, så läskigt! Men man får hoppas att det går bra. Det är flera jag känner som ska dit så det är ju gode stor press. Men det är bara att köra på och hoppas på det bästa.

I fredags kollade jag i Panduro-katalogen och fick så sjukt mycket inspiration till att pyssla en massa. Jag ska beställa för drygt 500 kronor, haha. (Om man beställer via Öberg får man frakten gratis!). jag hittade bland annat tvålmassa m.m. och blev sugen på att prova göra egna tvålar. Då kom jag på att jag hade en förpackning med grejs så att man kan göra egna tvålar hemma. Jag fick det för ett par år sedan när jag fyllde år, men hade glömt bort det. Så igår gjorde jag tvålar. Det var kul! Dom blev inte så jättefina, men det var i alla roligt att prova.

Sedan åkte vi buss till Vistträsk där vi skulle sjunga med Accent. Vi övade i två timmar innan vi skulle sjunga. Jag tyckte att det gick ganska bra! Jag spelade piano och det gick rätt bra med tanke på att jag inte är så bra på att spela. Det blev fel en gång och då tappade kören bort sig. Mitt fel! Men vi hittade tillbaka till varandra rätt snabbt. Och den allra sista tonen på allra sista låten blev fel. Haha, det var inte lyckat, men efter att det hade blivit fel spelade jag rätt ton. Haha. Och alla märkte inte det, så det var ju bra. Meddelande till alla accentare: Vi fick betalt!! Vi fick 500 kronor för att sjunga. Ochvi brukar ju inte ta betalt. Men då kanske vi kan hitta på nå kul? Körresa?

Sedan for jag till Linus ett tag. Jag var sjukt trött så vi låg mest bara i hans säng och pratade och jag höll på att somna. Och sen trodde han nästan att jag var full för jag var liksom helt borta. men så kan det bli när jag är övertrött. Jag sov till elva idag, vilket jag aldrig brukar göra annars. Fattar inte varför jag är så trött. Men det kan ju bero på att jag är förkyld så jag sover inte så bra. Täpp i näsan, osv. Det är jobbigt! Det verkar som att jag aldrig blir frisk. Är halvförkyld hela tiden. Och jobbigast är det på nätterna. Hate it!

Nu ska jag ringa till Linus och höra om han är vaken. Han sa att jag fick ringa vid elva-tolv så om han sover så får han väl skylla sig själv ;) 


Sammanfattning

Jag har inte haft tid att sitta vid datorn sen igår morse. Men sen dess har det inte hänt så jättemycket. Jag tror att samhällsprovet gick ganska bra. Men jag kunde inte första frågan och det sög. När man inte kan början på ett prov är allt liksom redan kört. Men sen svarade jag i alla fall på allt annat.
På kvällen for jag på bio med Johanna, Chrisfotter, Alice och Josefina. Vi såg den nya James Bond - filmen. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om bond. Det är som svårplacerade filmer för mig. Jag har sett två och en halv film och jag tycker att de är helt okej, men det finns bättre.
Imorse fick jag, Cecilia och Erik en extra genomgång i matten. Det var bra! Nu förstår jag mycket mer, även om allting inte är helt solklart än. Men jag tror i alla fall att jag kanske klarar provet, och det är ju såklart ett plus.
Sen hade vi några lektioner och efter det for jag och Linus hem till honom och var lite sociala med Erik och Tommy ett tag innan vi gick hem till mig och åt tacos. Erikas kille från norrfjärden var också med. Sedan for vi hem till Linus och spelade Wii. Haha, jag suger fortfarande på det. Men snart så!
Medan Linus hade träning for jag till Efs och var lite social med dom som var där. Det var roligt! Sedan hann jag se lite av Linus träning och så for vi till konsum och köpte glass. Ben&Jerrys ;D Å så har vi typ bara chillat. Nu har ni fått läsa en liten sammanfattning av mitt liv de senaste dagarna.

You are not alone


You are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart 
And you are not alone

Kom på att jag har sånglektion idag. Min sångläxa är You are not alone med Michael Jackson. Den är fin. Om ni vill lyssna på den så finns den här: http://www.youtube.com/watch?v=o8rYl6K2STc

Jag är på bra humör nu igen. Vet inte riktigt vad det är med mig idag. Humörsvängningar typ. Snart ska jag fara till skolan. Börjar tolv idag. Jag och Cecilia skulle ju få en genomgång av matten igår, men det blir imorgon istället, så vi gör provet nästa vecka. Känns faktiskt rätt bra, för då kan man fokusera mer på samhällsprovet idag.

Vet ni? Jag tycker om min mamma. Jag har världens bästa mamma. Visserligen är hon väldigt jobbig och överbeskyddande ibland. Men ändå. Hon är bäst :)


I wanna fly away

Ibland önskar jag att jag var liten igen. Typ lågstadieålder. Allting var så lätt då! Man hade inte lika mycket press på sig då. Jag vill liksom spola tillbaka tiden och leva om mitt liv, för då tror jag att man skulle ta till vara på tiden som var på ett annat sätt då. Ibland orkar jag bara inte mer. Det känns som att det skulle vara bra med en paus från allting. Typ fara utomlands med några och vara borta så länge att man verkligen hinner vila upp sig och kan ta tag i allt på nytt igen. 

Be there!

Idag har jag haft musik. Typ hela dagen. Vi har övat på låtarna som vi ska sjunga/spela på konserten nästa vecka. Grymt kul! Ni kan ju komma då om ni vill. Har inte riktgit koll på tid, men det är nästa onsdag på folkhögskolan iaf. Be there!

På idrotten stukade Cecilia foten. Det var läskigt! Jag blir alltid helt skakig och orolig när nån av mina vänner skadar sig. Men som tur var så gick det ganska bra även om hon måste gå på kryckor ett tag.


Everything

Jag har haft mer besökare idag än vad jag brukar ha, och ända har jag inte uppdaterat. Hur kan det komma sig? Hmm. Jaja, det är väl bra antar jag.

Det gick bra i skolan idag. Först hade vi elevråd och jag var sekreterare igen eftersom Cecilia tydligen hade farit hem och eftersom jag är vice så har jag som inget val. Fattar inte riktigt varför jag tog på mig den rollen, men det är rätt kul när man lär sig hur man ska skriva allt och justrera och så.

Sedan for jag och Rebecca till pärlfoto och tog kort till lucia-grejset. Jag fick se en bild och jag tyckte inte att den blev nå bra. Jag såg liksom ihoptryckt ut och hade nästan ingen hals. Not good! Men men, det är väl inte hela världen. Jag tror inte att alla andra kommer att tänka på det lika mycket som jag gör. Man är ju alltid mest kritisk mot sig själv.

Sedan hade vi matte! Vi hade genomgång hela lektionen och jag börjar äntligen fatta vad det är vi håller på med. har ni någon aning om hur grymt skönt det är? Det känns verkligen jättebra för jag kunde verkligen ingenting av det vi har gått igenom senaste gångerna när jag har missat en massa genomgångar. Man förstår mycket bättre när Lena förklarar än när man bara läser i boken. Jag önskar att jag hade kunnat ha alla tre lektioner i veckan, för det skulle bli grymt mycket lättare då. Men imorgon när det andra har haft lektionen som jag och Cecilia missar ska vi få en egen genomgån av Lena. Det blir nog jättebra!

Efter skolan följde jag med Rebecca hem. Vi åt pannkaka och spelade Guitar Hero. Det var kul! Jag är inte nå bra på GH för jag har bara spelat det två gånger. Men man lär sig väl med tiden? Eller hur? Man kan ju hoppas i alla fall. Sen när vi hade spelat ett tag gick vi till Centrum där vi träffade alla andra luciakandidater och de som höll i det. Jag gillar hon som ska hålla i sångövningarna. Hon verkar vara snäll och positiv! Vi fick mackor där, och det var gott! Alla utom jag åt räkmackor. Jag kände mg lite mobbad som fick en macka med skinka och ost, haha. Men jag gillar ju inte räkor. Jaja, hur som helst så ska vi öva på tisdagar halv sju. Det innebär att jag missar brasset, men det är ju ingenting som jag måste fara på jämt så jag har ingenting emot att skippa det i sex veckor för att vara med i luciatåget.


I'm walkin' on sunshine

Helgen har varit bra! I lördags var vi på kyrkogården och tände ljus på gravar.  Efter det skulle brorsan och pappa fara på hockey med brorsans kompisar. Pappa var taxi, annars hade han nog aldrig fått följa med. Men eftersom vi tjejer var ensamma bestämde vi oss för att ha tjejkväll så vi begav oss till konsum där lite godsaker inhandlades. Vi köpte en massa frukt. Vindruvor, färsk annanas, kiwi, osv. Och så köpte vi Ben&Jerry's. Gott gott!
När vi kom hem spelade vi kort, såg på film å så. Efter ett tag kom Linus till mig och Ellen till Erika och då såg vi på Sex and the city-filmen. Haha, stackars Linus som fick se en tjejfilm ;)

Igår for jag till Linus på morgonen. Vi spelade Wii. Jag har typ aldrig spelat det. Bara en gång tidigare och då visste jag itne vilken gubbe jag var så det gick inte så bra. Men är vi spelade igår gick det iaf nästan bra. Linus var mycket bättre än mig, men jag ska lära mig!
Sedan var det accentövning klockan tre. Vi ska sjunga i vistträsk på lördag och jag tror att det kommer att bli jättekul. Det blir troligtvis jag som spelar piano eftersom Erik kanske är borta. Men det är nog rätt lugnt! Låtarna brukar itne vara så komplicerade att spela.
Sedan hann jag hem och byta om innan jag skulle fara på dansträningen. Jag tycker att det är jättekul att dansa. Jag börjar lära mig nu (och terminen är snart slut, bra gjort Emma ;P). Jag gick till och från dansen igår och insåg att det är grymt skönt att gå. Man får liksom rensa tankarna samtidigt som man får en massa frisk luft osv. Det blir inte samma sak när man cyklar.

Jag ska gå till skolan idag så jag har lite bråttom. Vågar inte cykla längre för det börjar bli halkigt. Nackdelen med att gå är ju att det tar lite längre tid, men whatever.

Can't do this anymore

Jag har pluggat i flera timmar nu. Usch så jobbigt. Det finns typ inget värre än att måsta plugga medan man har lov, men jag vet att om jag inte pluggar nu som kommer jag inte att hinna göra något annat hela nästa vecka. Vi ska ha prov i samhälls och det är det jag försöker lära mig nu. Det är en massa nya ord och begrepp och det är allmänt jobbigt. Matteprovet vill jag inte ens tänka på. Vi har matteprov på torsdag och jag jhar itne varit med på senaste genomgångarna så jag förstår faktiskt ingenting av det vi håller på med nu. Jag har itne kunnat jobba hemma eftersom jag itne vet hur man ska tänka så därför är jag några sidor efter. Usch vad det suger när lektionerna krockar så att man missar lektioner. Det är verkligen jobbigt. Jag ska prata med Lena och höra om jag kan göra provet veckan efter istället, för då kanske jag har hunnit gå igenom allt iaf? Det känns som att det är väldigt mycket IG-varning för min del just nu. Och chansen att jag ska orka läsa D-kursen också är liksom inte stor. Pallar inte!


Halloweeeen

Det var kul i stan igår! Jag köpte lite allt möjligt. Komemr in te ens ihåg allt som jag köpte. Men iaf så hittade jag en ny jacka! Det var väldigt välbehövligt eftersom jag har haft mammas de senaste veckorna och hon vill ha tillbaka den nu eftersom hennes andra är för kall. Linus köpte nya hrlurar eftersom hans gamla är trasiga och så köpte han en mössa som var jättefin. Jag fick låna mössan när mitt hår blev alldeles statiskt för att jag hade provat kläder. Linus var gullig och bar alla kassar med kläder och grejer åt mig. Det är inte alltid man har sån tur ;)
Vi åt lunch på Baan Thai! Det var jättegott och mysigt, men det kändes som att jag typ rullade därifrån för att jag åt så mycket. Haha, men så kan det gå!

  

När vi kom hem åt vi tacos och sedan klädde jag ut mig till nån sorts mindre normal prinsessa inför halloweenfesten hos Kajsa. Jag hade svårt för att bestämma vilken halloweenfest jag skulle fara på. E var i Arvidsjaur och en i Älvsbyn och eftersom vi var i stan så hade det blivit så stressigt att fara till arvidsjaur, så då blev det älvsbyn istället.
Jag fick klä ut brorsan till häxa/transa. Han har tur som har många systrar som han kan låna grejer av. Han fick låna  klänning och halsband av mig, örhängen (inte riktigta) och häxhatt av Lina och en kofta av mamma.
Mitt hår var väääldigt tuperat! Det blev som en boll runt huvudet och med en liter hårsprey höll det sig så hela kvällen. Det var inte så kul att borsta ut allt, men det är ju en grej som man bara gör typ en gång per år och det är det rätt lugnt.  
Så här vackra var jag och mina syskon igår:

  

RSS 2.0