It's my life

Ojojoj vad jag har skrivit lite blogg de senaste dagarna! Jag kan ju berätta lite om mitt liv de senaste dagarna..

Onsdag: På morgonen for jag hem till Linus och väckte honom. Annars sover han ju bort hela dagen! Efter ett tag for vi ut och sprang. Det var härligt! Men min kondis är sämst i världen om man jämför med Linus. Men han spelar ju fotboll, så det är ju lite fusk.
Senare under dagen kom världens gulligaste LINNEA till mig! Unde rkvällen umgicks vi med Christoffer, Oscar och Erik. Det var roligt! Vi pratade, flummade, sjöng singstar, spelade på saxar och mycket annat!

Torsdag: Linnea färgade mitt hår. Det är numera mörkare och jag trivs i det! Jag kan ladda upp en bild sen nån gång, men jag har inte tagit nå kort än. Och så lockade jag Linneas hår och det blev fint. Hon passar i allt!
Vid tre for Linnea hem och vid fem for jag och Rebecca å simmade. Det var härligt! Sedan for jag till Linus och mamma ringde och sa att vi kunde komma hem och äta palt så vi gick hem till mig. När vi hade ätit på vi på Toy Story med brorsan, Jasmine och Erika.

Idag ska jag och Linus fara till Luleå och shoppa! Brorsan och Jasmine ska också dit. Och mamma. Och kanske Lina? Men det blir nog roligt" Jag kommer att köpa en massa!

Lucia

Imorse ringde någon och sa att jag har kommit med som kandidat till Älvsbyns Lucia! Roligt, men läskigt. Rebecca har också kommit med så då känner jag ju någon och då blir det ju liksom roligare. Jag älskar luciatåg! Det är så sjukt mysigt och juligt. Men jag hoppas att jag inte blir lucia. Vill nog bara vara tärna. För jag kommer inte att våga gå omkring med ljus i håret för jag kommer ju att lyckas starta eldsvådor överallt. Hmm. Och så kan man ju få syrebrist osv och det är ju inte så himla kul att svimma inför en massa folk! Men men, det löser sig säkert. På tisdag ska vi fara på pärlfoto och ta kort. Scary! Sedan på kvällen ska vi fara å fika på centrum och prata om när vi ska öva osv. Det blir nog roligt! Tur att Rebecca är med :)


Ny frisyr



Idag har jag klippt mig på Tidlöst. Så här blev det. Det är inte så stor skillnad.. Lite kortare, lite mer uppklippt och så känns med mycket fräschare och luftigare. På onsdag eller torsdag ska Linnea färga mitt hår. Det blir troligtvis brunare och mörkare! Färgen är väääldigt ojämn just nu så färgning känns mkt aktuellt.

Nordpooolen

Idag åkte jag, Johanna, Christoffer och Josefina till Boden. Först for vi hem till Cissi. Där åt vi våfflor och kollade på film osv. Sedan for vi å badade med Anton och Linus (Anton är Cissis tvillingbror och Linus är hennes storebror som är typ 23). Det var kul! Vi åkte rutschkanor (stavning?), satt i bubbelpoolen, åkte i den där strömmen, hoppade från trampolinen (jag vågade hoppa från 3 meter, känner mig typ stolt, haha;P), osv. Det var väldigt längesen jag var där så det var grymt roligt! Jag tyckte att vi var väldigt snabba på att duscha och byta om efter badet, men killarna hade tydligen hunnit basta en massa och fick ändå vänta på oss. Hmm. Men är man tjej så får man ta lång tid på sig när det gäller sånt. Det får dom helt enkelt acceptera ;)

När vi var klara for vi till Frasses och åt. Mycket nyttig dag alltså. Men gott var det! Steffe kom och åt med oss, det var kul. Jag känner knappt Anton och Steffe men dom har liksom redan börjat mobba mig för att jag är osmart. Men jag är lite mentalt blond och jag gissar att första intrycket av mig är att jag är rätt flummig och inte så jättesmart eftersom jag lyckas kläcka ur mig en massa utan att tänka innan så jag säger fel och ställer frågor som gör att jag inte verkar så himla klyftig. Men det gör ju ingenting! Man måste ju kunna bjuda på sig själv liksom!


What a wonder you are

Igår gjorde jag inte så mycket. Jag och Lina busade en massa. Haha, jag älskar min lillasyster! Hon är så otroligt söt och snäll och bäst! Och eftersom mamma har varit i Härnösand i helgen så blir jag automatiskt som Linas nya mamma. Haha, helt gulligt!

Sedan for jag hem till Linus. Hans mamma var borta så vi skulle ta hand om Charlie. När han hade lagt sig såg vi på en film och jag hade världens gulligaste katt i knät :)





Idag ska jag fara med några till boden. Vi ska bada, äta å vara hos Cissi. Det blir nog jättekul! DOck gick jag upp en timme för tidigt för jag glömde bort att man får ställa tillbaka klockan en timme. Men men, då har jag ju mer tid på mig! Tycker om att inte behöva stressa.. Och så har jag insett att det är lov imorgon. Det känns som att det är skola då, men vi är lediga! Wiieee!

Bilder!

Orkar inte lägga ut nå bilder på bloggen, så spana in min bdb ist.
http://memmussa.bilddagboken.se/p/main.html

Vaka

Det blev ingen uppdatering i bloggen igår eftersom jag inte hade tid att skriva. Vi vakade ju i natt å allt!

Det gick rätt bra igår på skolan. Först hade vi engelska och jag fick ingenting alls gjort på lektionen. Satt bara å pratade typ. Men det var kul iaf. Sedan hade vi hål i ett par timmar innan historian och kulturhistorian så då satt jag med Hanna, Rebecca och Cecilia i biblioteket och försökte få tiden att gå. På kulturhistorian redovisade jag om Platon. Det gick väl halvbra skulle jag tro. Min röst var verkligen inte på topp efter min förkylning, så det kändes som att det jag sa lät ganska otydligt och så. Men jag hoppas att folk hörde jag sa i alla fall.

Efter skolan gick jag och Linus till ÄP där vi mötte Christoffer, Cecilia, Alice, Josefina och Johanna. Vi åt där. Jag åt en kycklingrulle. Det är liksom standard när jag äter där. Efter maten for vi till konsum där det inhandlades godis osv. Sedan hämtade vi Steffe (Cecilias kille) på busstationen och for hem till mig. Alice och Josefina följde inte med eftersom Alice skulle ner till Göteborg och Josefina skulle till EFS.

Jessika och William kom efter ett tag. Vi pratade, spelade Geni, såg på idol, sjöng singstar (jag kunde itne ta några höga toner på grund av förkylning, vilket sög, men singstar är alltid kul ändå), lekte lite osv. Vi spelade även Med Andra Ord. Eftersom vi var åtta stycken hade vi fyra lag. Jag&Linus, Jessika&William, Cissi&Steffe och Johanna&Christoffer. Det gick inte så bra för oss. Vi låg först ett tag, men sen förlorade vi eftersom alla snodde brickor från oss ;O. Men det var kul ändå! Efter det for Jessika och William hem eftersom dom skulle fara till Luleå idag.

Sedan bakade vi chokldbollar och såg på en skräckfilm, The Eye. Den var inte så jätteläskig ändå för jag har sett en film som var nästan exakt likadan. Men jag är alltid rädd när vi ser skräckfilmer. Fast det är förstås lite lättare när man kan ligga i nåns knä för då känner man sig tryggare :)

Efter filmen pratade vi ett tag och så ställde vi lite frågor från Skvaller osv, men alla var rätt trötta så det var väl inte så engagerat, haha. Vi tänkte se på en film men fick inte till någon text, så det blev MTV, ztv och sånt istället. Cissi och Steffe somnade i soffan, jag och Linus somnade i sängen och Johanna och Christoffer såg på tv ett tag innan Johanna for hem och Christoffer också somnade på soffan. Jag tror att klockan var kring fem när alla däckade.

När alla hade farit hem (typ halv tio) satte jag mig framför tv:n men var så trött att jag inte orkade byta kanal så jag såg på nå konstig program innan jag kände att jag blev tvungen att sova och gick till sängen igen. Jg tänkte att jag kunde ju i alla fall vila ett par timmar. Klockan var typ elva-tolv då. Jag vaknade tre. Sedan dess har det inte hänt mycket. Har ätit lunch, sjungit lite (min röst börjar komma tillbaka) och nu ligger jag i badkaret. Grymt härligt!

Bilder kommer senare! 

Den nya träningsformen

Jag har träningsvärk i magen, vilket känns lite konstig eftersom jag inte har tränat magen på sista tiden. Det gör ont när jag nyser och jag har kommit på att jag kanske har fått träningsvärk för att jag har nyst så mycket? Haha, det låter helt sjukt, men jag nyser verkligen massor så det är inte omöjligt. När man nyser så drar ju musklerna i magen ihop sig. Om jag är förkyld i ett par veckor till kanske jag får hur vältränad mage som helst? Haha, vilken träningsform. Var hemma och nys en massa så får du gratis träning ;)

Om jag hade varit frisk så skulle jag ha varit på badhuset nu och simmat med Rebecca. Men vi kanske kan simma nån gång under lovet om badhuset har öppet då, för det är grymt härligt att simma!

What if God was one of us

En förvirrad nioårig pojke går till sin mamma och frågar.
- Är Gud man eller kvinna?
Efter att ha tänkt ett tag svarar hon:
- Nja Gud är både man och kvinna.
Detta förvirrar den lille pojken, så han frågar:
- Är Gud svart eller vit?
- Nja Gud är både svart och vit, svarar mamman.
Nu blev pojken ännu mer förvirrad och frågar:
- Är Gud homosexuell eller heterosexuell?
Nu blev mamman orolig men svarar ändå;
- Älskling, Gud är både homosexuell och heterosexuell.
Då lyser pojkens ansikte upp av förståelse och han frågar stolt:
- Är Gud Michael Jackson?

Min dag är intressant och händelserik?

Jag har typ bara legat i soffa hela dagen. Jag har kollat på nikelodeon och olika pratshower och jag är väldigt less på det nu. Lina är också sjuk så hon har varit med mamma på jobbet, men dom kom hem för ungefär en timme sedan och mamma stekte plättar. Det är skönt att ha någon som fixar mat å så när man är sjuk för jag orkar inte göra sånt själv. Jag liksom ligger i soffan, sängen eller badkaret och har på mig myskläder och ett täcke hela dagen. Jag har försökt få i mig en massa c-vitamin för imorgon ska jag vara frisk. Då ska vi ju vaka. Det blir nog grymt kul! Och det passar bra för mig eftersom jag ändå inte kan sova när jag är förkyld, haha.

Vet ni vad jag upptäckte? På en kvart är det ett gammalt avsnitt av Desperate Houswifes. Gissa vem som kommer att se det? Jag!


Orättvist

Det ser ut som att jag kommer att måsta stanna hemma idag. Jag sov nämligen inte så mycket i natt på grund av min förkylning. Jag fattar inte varför jag har så dåligt imunförsvar.  För att inte bli sjuk ska man ju ta hand om sig själv, alltså äta bra och träna osv, och det gör jag ju. Så jag borde inte bli sjuk.  Aja, livet är inte rättvist! Jag får helt eneklt sitta hemma och plugga idag så att jag inte smittar någon på skolan och så ska jag försöka bli frisk till imorgon.

Nu ska jag gå å ta nå medicin! Skriver senare idag.

Jag börjar bli gode less.

Jag har blivit förkyld. Igen. Usch, detta gillas inte. Jag bara nyser hela tiden och det är grymt jobbigt. Men men, jag överlever. Men jag vill inte vara sjuk under lovet för då ska jag passa på att göra en massa. Medan jag har skrivit det här har jag hunnit nysa 10 gånger. 11. Inte speciellt bra.

Idag på skolan fick vi nå program på ljudtekniken som man kan redigera ljud med osv. Det verkar kul. Bara man lär sig det. Jag tycker att ljudtekniken brukar vara väldigt seg, men idag gick det snabbare än vanligt och jag hoppas att det som vi ska hålla på med efter lovet också är kul.

Nu vill jag typ bara sova, men jag ska försöka hålla mig vaken ett tag till. Kanske ska kolla om det är nå på tv som går att se? Hmm. Skönt med sovmorgon imorgon för jag känner att jag behöver sova en hel del för att bli frisk.


I'm going flummmm...

Konserten igår gick ganska bra. Det var ett par låtar som jag inte kunde, men det går ju alltid att låtsats spela om det känns för omöjligt. Jag har i alla fall blivit bättre på att spela än för ett år sedan även om jag inte tar några lektioner och aldrig seplar hemma, så det är ju kul!

Jag är grymt sugen på att sova lääänge. Det ska bli skönt med lov! Dock ska vi starta lovet med att inte sova alls. Mellan fredag och lördag är vi några som ska vi vaka. Haha, stackars alla som ska vaka med mig. Ni vet inte hur flummig jag kan bli!

För lite tid

Idag har jag kollat mitt blodtryck och jag hade 120 - 75, vilket tydligen var perfekt. Jag var lite orolig över att jag skulle ha för högt, men jag klarade mig. Det känns helt bra ju!

Jag tränade idag. Körde styrka idag och kände att jag var rätt slut i kroppen efteråt, men det var härligt! Jag har inte orkat springa eller cykla på ett tag. Har helt enkelt inte haft motivation eftersom det känns lite långtråkigt. Men jag måste börja med det snart igen, för min kondition är inte världens bästa för tillfället.

Vi hade matte idag och jag insåg att jag inte fattade nå och imorgon ska vi börja med något nyrt. Och jag hinner inte plugga ikväll eftersom pappa fyller år så vi ska fira han å sen är det konsert med brasset. Fast jag insåg precis att jag inte ens har matte imorgon så jag har tid att plugga imorgonkväll och så får Lena hjälpa mig på torsdag.

Just speak

Godmorgon! Jag kom nyss på att jag och Johanna ska göra muntliga delen av nationella i engelska idag. Lite läskigt, men jag tror inte att det är så svårt. Och jag är nästan 100% säker på att vi inte kommer att få IG iaf, haha. Man får väl helt enkelt prata så mycket som möjligt och undvika svenska ord!


Linus är stark! Han orkade bära mig, brorsan och syrran samtidigt. Det ni ;)

Skolfoton

Skolfotona har kommit! Och självklart ser jag helt konstig ut på klassfotot, men det enskilda blev som tur var lite bättre. Men jag vill ha skolkatalogen typ NU! Dock skulle jag föredra om dom glömmer att ta med våran klass så att jag slipper vara med. Jaja, nu tror jag att jag ska plugga lite. Kanske lägger in nå bilder på skolfotona sen. Kanske ;)


Plugga eller inte plugga?

Heeeeej! Linus pluggar så jag sitter och gör lite allt möjligt. Läser bloggar, kollar på bilder osv. Jag har typ inget att plugga just nu! Eller egentligen så är jag ju inte klar med matten, men jag fattar ingenting så jag måste fråga Lena om hjälp imorgon. Det är liksom svårt. Jag kan ju plugga lite samhälls. Vi har prov på riksdag och regering och allt sånt på typ två veckor. Känns lite onödigt att börja med det nu, men då slipper man ju plugga på lovet, vilket är en klar fördel. Och så känner jag mig ju duktig om jag också pluggar nu när Linus gör det ;P


Jag är rödhårig för er som inte visste det ^^ Haha :)

Renovering

Jag håller på att göra om min blogg så ni får stå ut med att det ser lite rörigt ut ett tag! Ska försöka fixa det så fort som möjligt!


Tryin' to find the magic

Det har varit en rätt slapp dag idag! Jag har pluggat lite, städat (eh jag har i alla fall dammsugit och dammtorkat, men det är fortfarande grejer överallt), sjungit, badat i badkaret, osv. Jag har som inte gjort något speciellt. Nu ska jag snart äta middag. Mamma håller på att göra lasange. Det är gott! Sedan har jag dansträning. Jag måste komma på en rörelse som vi ska ha med i våran dans, men jag har ingen aning om vad jag ska ta. Det blir nog något enkelt skulle jag tro! När jag kommer hem tror jag att Linus skulle komma hit :)


Tryin to find the magic,
Tryin to write a classic,
Wastebin full of paper,
clever rhymes- see ya later

These words are my own, from my heart flow,
I love you, i love you, i love you, i love you,
There's no other way to better say
I love you, i love you

Jag är beroende av min telefon.

Igår köpte jag två t-shirtar, en tunika, en huvtröja, underkläder, tights, två par vantar, en parfym och en mascara. Men jag var rätt billig ändå, för jag tror inte att det kostade mycket mer än 1000. Gode duktigt? Det var grymt kul att träffa Linnea! Hon är så söt och gullig och snäll och bäst :)

Men vet ni vad som hände? Jag tappade min telefon på bussen och var utan den hela dagen och jag visste inte om den var på bussen eller om den var nån annanstans. Jag höll på att få panik! Men sen när jag gick på bussen igen på vägen hem frågade jag busschauffören om han hade hittat en mobiltelefon och då hade han det. Han sa att han hade pratat med min pojkvän som hade pratat med min mamma och fixat så att någon skulle hämta min telefon på busstationen. Linus hade tydligen ringt mig en massa gånger och undrade varför jag itte svarade. Så fort jag fick tillbaka min telefon ringde jag till Linus, till mamma och sedan till Linus igen. Jag kände mig helt skakig och otroligt lättad när jag fick tillbaka min telefon, för jag trodde att den kanske var borta för all framtid.

När jag kom hem var jag med Linus hela kvällen. Först var vi hemma hos honom och han försökte lära mig att se på hockey, haha. Luleå och Skellefteå spelade och vi såg första perioden (heter det så? :S). Sen for vi hem till mig och brorsan och Jasmine var också här. Det var roligt!


Shopping med Linnea

Idag ska jag fara till Piteå och vara med Linnea. Vi ska shoppa och fika å så. Grymt mysigt! Jag saknar Linnea jättemycket och jag saknar shopping. Så det kommer att bli en väldigt bra dag! Bli inte förvånade om jag har köpt hela piteå! Jag kommer att shoppa mycket för jag behöver massor. Jaja, jag skriver när jag kommer hem!


That's the way I like it.

Idag hade jag två lektioner - engelska och bas. Det gick bra! På tisdag ska jag och Johanna göra muntliga nationella på engelskalektionen. Hoppas att det inte är alltför svårt. Men det ska nog gå bra. Det är ju som indé att stressa upp sig för det i onödan, för det blir nog inga problem tror jag.

Baslektionen gick också bra! Jag spelade bas, Rebecca trummor, Magnus gitarr och Linus kollade på. Vi spelade Tush idag också. Alltså den med ZZtop. Det gick bättre idag än förra gången, för idag hade jag tab så jag visste när jag skulle spela vad. Det är välbehövligt för min del. Jag kommer nog aldrig att kunna bli en bra rockmusiker som spelar utan noter, ackord och tab. Jag är liksom beroende av sånt!

Sedan var jag med på Linus sånglektion och satt och lyssnade. Han var jätteduktig! Gillar hans röst :) När hans lektion var slut gick vi med Johanna till byn. Linus skulle till sportringen och Johanna till fotoaffären. Johanna har anmält mig till Älvsbyns Lucia! Oooooh. Scary! Men grymt kul om jag kommer med, för jag älskar luciatåg och så får man ju sjunga en massa!

Efter middagen ska jag fara till Johanna och dit kommer även Christoffer. Vi ska se på idol! Jag har glömt bort att se de senaste avsnitten. Hmm, undrar varför? (a) Men det ska bli roligt! Och så tror jag att vi kommer att prata en del. Det känns som att vi har mycket att prata om! Det var längesen vi tre umgicks utan att någon annan har varit med. Johanna har varit lite överallt på helgerna, typ luleå, seskarö, osv. Christoffer var i sthlm förra helgen och jag har varit en massa med Linus. Det ska bli kul att träffas nu igen :)


Facebook!

Jag har varit medlem på facebook jättelänge, men jag har itne orkat vara inne där typ nå. Nu har jag loggat in och hade typ 20 nya vännerförfrågningar, varav jag kände typ 15 som jag har blivit vän med nu. Jag ska försöka vara inne där lite oftare. Måste bara uppdatera min profil osv. Om ni har facebook så kan ni ju lägga till mig. Jag heter Memmussa. Jag vet som itne hur man gör allt sånt än. Men jag ska lära mig!

Matte, simning och en massa annat

Idag har jag gjort en massa! Första lektionen var matte. Vi håller på med logaritmer och det är krångligt. Jag fattade ungefär ingenting eftersom jag inte var med på genomgången igår, men Lena (läraren) kom och gav mig en egen liten genomgång så nu vet jag i alla fall hur man gör. Men jag fattar itne när jag nånsin kommer att använda mig av logaritmer i framtiden. Känns lite onödigt med sånt faktiskt. Men men, det är väl lika bra att lära sig det! Jag har förresten misstänkt ett tag att Lena är gravid och idag fick vi veta att hon är i fjärde månaden! Jag skulle ha gissat på typ andra eller tredje, för hon är ju fortfarande helt smal ju. Men det är ju kul att hon ska ha barn! Nackdelen är att vi kommer att byta lärare till våren, precis som vi gjorde förra året när Håkan gick i pension. Det är ju inte så bra. Jag gillade inte vikarien som vi fick istället för Håkan i våras eftersom hon var för nervös så hon räknade alltid fel vid genomgångarna så det var vi som fick rätta henne. Men vi kanske får David? Vet inte om han är bra som lärare, men han är då snäll i alla fall. Och det är ju som ingen risk att han blir gravid eller går i pension heller. Han och hans fru har nyss fått sitt första barn så nu är han pappaledig. Gulligt! (Värst vad alla skaffar barn nuförtiden! Min gamla sånglärare fick ju barn i våras. Är det här någon ny trend bland lärarna eller?)

Sedan var det idrott och då var vi åtta stycken som spelade volleyboll medan de andra orienterade. Vi orienterade förra veckan så då fick vi vara i sporthallen eller på gymmet idag. Det var kul att spela! Jag började dock att sparka bollen, vilket inte var så givande eftersom jag fick den över nätet ungefär 1/10 av alla gånger. Men det är så svårt när man står långt bak och får låga bollar, så då blir det automatiskt så att jag använder fötterna.

Sedan sånglektion! Jag fick en jättefin låt i läxa. Tror att den hette "You are not alone" och det är Michael Jacksson som sjunger den. Det känns som en Emma-låt rent sångmässigt. Tror att den passar rätt bra för min röst.

Eftersom Tommy Berg är på nån kurs (?) så hade vi ingen kulturhistoria och då blev det lite shopping på apoteket för min del. Jag är snart stamkund där ju. Har varit där typ en gång i veckan senaste månaden.

På samhällslektionen gjorde vi liksom inget vettigt. Inte jag i alla fall. Jag var så sjukt trött så koncentrationen på riksdagen och regeringen och voteringar och allting var liksom på noll. Inte bra med tanke på att vi har prov på ett par veckor. men jag orkade verkligen inte. När jag kom hem la jag mig på soffan och vilade för att få mer energi, och det funkade faktiskt.

Efter middagen for jag till badhuset och simmade med Rebecca. Det var jättehärligt! Vi simmade i en timme. Tiden gick helt fort och jag tänkte inte på att jag simmade. Nu är det bevisat att det är mycket roligare att simma med någon än att simma själv. Allt blir ju roligare när man har någon att prata med!

Sedan for jag till Linus! Vi var där ett tag och sen for vi hem till mig och åt mackor och såg på MTV. Oh så hjälpte han pappa att ta ut nå ackord till en låt. Pappa frågade mig förut idag om jag kunde göra det, men jag har typ sämst gehör och kan inte prova mig fram på en gitarr eftersom de ackorden som jag kan är typ D och G. Bra jobbat Emma! Måste lära mig mer! Men tur att Linus har bra gehör och kan sånt där :)

Det här blev ett väldigt lånmgt inlägg motför vad jag brukar skriva. Har du orkat läsa igenom hela? Duktigt gjort!


Simhallen i älvsbyn!


Sånglektion

Gomorron! Idag har jag sånglektion, men jag kan ju avslöja att jag inte riktgit kan min sångläxa. Jag kan halva låten i alla fall, men det är svårt att spela den på piano samtidigt som jag sjunger eftersom det är en massa tonartsbyten och så byter den takt hela tiden. Och så har vi sänkt den tre och ett halvt tonsteg. Men men, jag får väl lära mig den idag på lektionen helt enkelt!


Mycket konserter nu!

Det har varit en bra dag idag! På skolan fick vi veta att vi ska vara md och sjunga och spela på en konsert den 12/11. Nu är det alltså två konserter som jag ska vara med på inom närmaste framtiden. Men det är kul! Jag gillar att stå på scen och sjunga/spela. Jag hade världens scenskräck förut, men det har börjat gå bättre och bättre nu. Nu kan jag för det mesta sjunga utan att låta alltför skakig och det är ju en bra början i alla fall!

Efter skolan var jag med Rebecca. Hon är grymt gullig som hjälper mig :) Rebecca, tack! Om du behöver hjälp med något osv, så är det bara att du pratar med mig. Finns här för dig!

Sedan åt jag middag hos Linus. Vi åt palt! Gottgott!

Under kvällen har jag varit med Johanna. Vi har pratat, sjungit singstar, spelat piano, filmat, osv. Det känns som att det är längesen vi hittade på nåt. Asså bara vi två. Senaste gångenra som vi har träffats har andra också varit med. Fast det är ju också kul!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen ska jag sova. Jag har fått en t-shirt av Linus som jag ska sova i :)

Gårdagen

Det blev ingen uppdatering här igår. Jag startade inte datorn på hela dagen. Rätt imponerande va?

Jag var på brasset igår och vi övade en massa låtar som vi ska spela nästa vecka då det tydligen ska vara konsert. Ni kan ju vara på folkhögskolan klockan sju på tisdag om ni vill höra oss! Vi ska bland annat ha nåt korsord med låtar. Vet inte riktigt hur det går till, men jag tror att man liksom ska gissa vilka låtar vi spelar osv. Det blir säkert kul!

Det blev ingen simning igår. Vi ska simma imorgon istället! Det blir nog bra! Vi har mer tid då så vi behöver inte stressa. Jag tycker att badhuset borde ha öppet till nio istället för åtta. Det hade varit bättre!

Bä bä vita lamm ;)

Jag och Linus ska sluta äta onyttigheter. Vi bestämde det igår, men det har liksom inte gått nå vidare bra eftersom vi åt pizza till middag idag. Brorsan fyllde ju år igår och då ville han ha pizza, men det blev altlså idag istället. Det känns som att det är grymt länge sedan jag åt pizza! Väljer oftast annat när vi är ute å äter osv. Men gott var det! (Jag fattar inte hur jag ska lyckas leva nyttigt. Jag är liksom onyttigheten personifierad. Eller typ. Det känns då som det i alla fall. Men vi får väl se hur det går! Håll tummarna!)

Vet ni vad jag har för pianoläxa? Bä bä vita lamm. Coolt va? Njaee, kanske inte direkt. Ska spela med en massa kvintgångar och rundgångar å sånt. Trodde att det skulle vara svårt, men det gick faktiskt rätt bra. Jag brukar inte vara så suktig på att öva på mina pianoläxor. Jag skjuter liksom fram det så långt som möjligt och på onsdagmorgnar (har pianolektion på onsdagar) brukar jag komma på att jag inte har övat. Inte bra! Jag ska bli duktigare på att öva på mina musikläxor. Jag lovar.

Imorgon ska jag fara till gymmet och försöka träna! Har fortfarande ont i ryggen, men eftersom det är flera dagar sedna jag tränade nu så känner jag mig alldeles för rastlös. Jag behöver ju itne träna ryggen, utan kan fokusera på annat, så det är nog lugnt. Och jag och Rebecca ska nog fara å simma imorgonkväll efter brasset. Grymt nice! Jag har länge tänkt börja simma, men det har liksom aldrig blivit av. Har inte tagit mig tid och har inte riktigt orkat. Därför är det grymt bra att jag ska simma med Rebecca, för det är alltid lättare att ta sig iväg om man är två!

Nu ska jag sooooova :) Har varit sjukt trött idag så jag behöver verkligen sömn. Gonatt!

Kärlek!


Jag älskar dig :)






Prov idag!

Det var tungt att ta sig upp imorse. Mycket värre än vad det brukar vara faktiskt! Jaja, nu är jag vaken i alla fall och nu börjar en ny härlig vecka med massor av möjligheter. (Positivt tänkande). Idag har vi prov i ARL och det känns faktiskt bra att få det bortgjort. Hoppas att det itne är alltför svårt bara. Men man behöver i alla fall inte plugga nå mer inför det, så ikväll ska jag fokusera på andra läxor. Matte, franska och piano. Blir nog nice!

Snart blir jag hyperaktiv

Jag har itne haft tid att blogga i helgen. Har haft en massa kul att göra! Och mycket mindre kul också, som pluggande. Jag har pluggat, varit med Linus, osv.  typ hela helgen :)

Igår var det en massa folk här eftersom brorsan fyller år idag. Så det kom några å vi fikade, pratade, kollade på fotboll, gjorde smör av grädde (haha, det var jag och Erik som gjorde det), var ute och gick och hade allmänt roligt!

Idag på dansträningen kollade jag bara på. Kunde itne vara på grund av min rygg. Hate it! Jag vill kunna träna. Jag får ju liksom abstinans! Hoppas att jag kan träna på tisdag. Annars blir jag knäpp och typ hyperaktiv.


Höstmyyyyys :)


Fiskar behöver vatten!

Jag hade en jättebra fredag! Engelskaprovet gick nog ganska bra. Det kändes bra i alla fall. Det var typ lätt! Fast jag vet att jag har några fel.
Bas- och trumlektionen gick hyfsat bra. Vi fick Tush (med ZZtop) i läxa. Tycker att det är en rätt härlig låt faktiskt.

Efter skolan var jag med Linus. Vi passade på att störa brorsan och Jasmine eftersom hon också var här. Och så åt vi tacos! Mmmm! det är gott! Under kvällen hann jag även fara förbi till efs en sväng och kollade läget där. Pratade, spelade spel, osv. Det var roligt!
Sedan for jag och Linus hem till mig och var allmänt flummiga. Om någon undrar så är jag sämst på arga leken när jag är trött. Jag kan skratta hur mycket som helst. Och bara så att ni vet: Fiskar behöver vatten!


Ingen träning!

Jag får inte träna på några dagar på grund av min rygg. Vill ju inte få mer ont! Men det suger verkligen. Är grymt peppad på att fara till gymmet ju. Men men. Nästa vecka hoppas jag att jag kan träna precis som vanligt! Det är jobbigt när man verkligen vill träna men man inte kan för att man är sjuk eller skadad. Men det känns i alla fall mycket bättre idag än igår, så på några dagar kanske jag inte ens märker av det?

All min musik som jag har i datorn spelas slumpvis nu och jag inser hur bred min musiksmak för det finns verkligen allt. Man inser itne det på samma sätt när man lyssnar på en artist/grupp i taget, men nu när det är typ en låt med varje så märks det ju ganska tydligt. Men roligt är det!
Det är liksom Atomic Kitten, Gary Moore, Emmylou Harris, INXS, Dream Theather, Spicegirls, Bob Marley, Madonna och en massa andra i en enda röra. Men härligt är det då!


Ont det gör ont, men det går.

Det var kul att rida idag! Vi red utan stigbyglar och när vi galopperade i slutet tappade jag balasen och ramlade av.  Jag fick ont i ryggen och i vänster ben, men annars gick det bra. Jag kände att jag höll på att ramla av så jag försökte att hålla mig kvar, men det gick inte. Sedan bara föll jag. Det känns alltid som att man faller längre än man egenligen gör och när jag landade låg jag bara kvar på backen. Både för att jag hade ont och för att jag blev rädd och chockad. Ridinstruktören och en lärare från skolan kom fram och kollade att jag var okej och då började jag gråta. Om jag hade varit själv hade jag bara bitit ihop och fortsatt, men när folk kommer och liksom visar att de bryr sig och frågar hur man mår osv och man känner sig helt skakig... då bara brister det.

Ikväll blir det en pluggkväll för mig. Ska plugga lite engelska eftersom vi har prov imorgon. Och så känns det som en bra idé att plugga ARL. Usch vad jobbigt. För alla som undrar så är det sida 24-44 som vi har prov på! Kapitel 1!

Puss på er allihopa!

Ridning

Jag känner mig riktgit duktig! Har sovmorgon och börjar halv elva och ända vaknade jag åtta för att hinna plugga! Nu har jag försökt lära mig lite av ARL:n, men det går inte så bra. Tycker att den kursen känns så grymt onödig. Jag har sagt det några gånger, jag vet, men ändå. Vi ska ha prov på måndag och det är 20 sidor som vi ska hinna lära oss. Det är inte såååå mycket, men det känns liksom så drygt. Ska försöka hinna plugga så mycket som möjligt i helgen.

Okej, nu måste jag sluta med alla negativa tankar och istället tänka positivt! Idag blir en rolig dag! Först har vi en lektion, matte. Då kommer jag förhoppningsvis att fatta mer av vad vi håller på med. Jag försökte plugga matte hemma igår, men det gick inget vidare eftersom jag har missat genomgångar och inte har någon aning om hur man ska göra. Men idag ska jag prata med Lena så får hon hjälpa mig. Krångligt det här med att lektioner krockar, för jag känner att det verkligen skulle att ha matte. Jaja, hur som helst! Vet ni vad vi ska göra sen? Vi har friskvårdsdag från halv ett och då ska vi fara till stallet och rida! Jag har inte ridit på ett par år nu och kommer knappt ihåg hur man gör. Förut var jag ju typ jämt i stallet, men sedan blev det för mycket med allt och jag slutade. Det ska bli roligt att se hur det känns nu! 


Banjo

Jag spanade in älvsby ryttarförenings hemsida och insåg att det har hänt mycket sen jag slutade rida. Det är nästan ingen av hästarna som finns kvar, det är mest bara nya. Åh, nu blev jag helt nostalgisk. Jag saknar tiden då jag hade sköthäst!  Jag skulle aldrig ha tid med det nu, men ändå.  

Orientering

Idag på idrotten ska vi ha orientering. Min smarta kommentar igår när jag Christoffer sa: "Det är orientering imorgon" var: "Jaha.. Ska vi vara ute?". Sedan insåg jag att det var ganska självklart för det går nog inte så bra att orientera i sporthallen. Men det är sånt man kommer på i efterhand.
För några veckor sedan hade vi inlinesorientering och fick åka inlines och söka kontroller. Det tyckte jag var grymt kul!  Idag tror jag inte att det blir något inlinesåkande, men vanlig orientering är ju också rätt kul!

Ser fram emot mina musiklektioner idag. Onsdagar är bästa dagen på veckan!


Pluggande!

Jag och Linus ligger i soffan och pluggar. Han skriver engelska och jag har pluggat matte och engelsk grammatik. Engelskan går bättre och bättre, matten går väl sådär. Har i alla fall lyckats göra en del. Bättre än ingenting!

Ikväll är det Desperate Housewifes! Ifall ni nu har glömt bort det. Men en sån sak kan man väl inte glömma? Haha :)


Humörsvängningar

Jag har nyss varit å tränat. Körde styrka och gick/sprang ett tag. Riktigt härligt faktiskt! Känner att armarna fick rätt bra träning idag, vilket är välbehövligt! Jag ska ju bli starkare än Christoffer, haha :)

Jag är på ett helt konstigt humör idag. Jag förstår mig inte på mig själv. Jag är  rädd, glad, orolig, pigg, trött. Allt på samma gång. Hmm. Jag fattar inte varför jag har så mycket humörsvängningar!


Jag känner mig som typ alla som här gubbarna. Samtidigt. Strange!


ARL

Linus håller på att lära Erika att spela gitarr så jag passar på att skriva ett inlägg. Idag på våran ARL var vi på brandstationen. Vet itne om jag tyckte att det var så väldigt givande eftersom vi fick öra ungefär samma sak som när vi var där på högstadiet. Men men, vi slapp ju ha vanlig lektion i alla fall. Nästa vecka har vi prov och jag kan verkligen ingenting. Måste plugga en massa i veckan!

Puss på er!

Ormar

Jag har aldrig varit speciellt rädd för ormar, men i natt blev jag det. Jag drömde först att jag var i ett rum med en orm och det var ingen fara för det var snäll, men sedan låg jag i ett jättelitet rum där det var så lågt i tak att man knappt kunde sitta, och där var det fullt av ormar. Ormarna var farliga så man fick inte bli biten. En orm började hugga mot min fot och bet hål i min socka så jag började sparka mot den. Jag vaknade av att jag sparkade i sänggaveln. Hmm.



The weekend

Uppdateringen i helgen har inte varit bra. Jag vet. Men jag har helt enkelt haft fullt upp! Igår var jag på folkan på KRIK hela dagen. Jag dansade streetdance. Det är sjukt kul att dansa! Det var dock lite för svårt. Jag tycker om när man får lite utmaning, men jag tycker att det hade varit bättre med en lättre låt med tanke på att vi bara hade några timmar på oss att lära oss den.

På kvällen var vi på efs. Jag och Linus spelade pingis med Erika och David. Det var kul, men jag måste erkänna att pingis inte är min starkaste sida. Linus och David var ju helt bra på att spela och jag och Erika var väl kanske lite mindre bra. Speciellt jag. Men det är kul ändå!

Sedan for vi hem till mig och bakade kladdkaka, spelade kort, såg på film, osv. Myskväll!!

Imorse pluggade jag. Det kommer att bli en del pluggande i veckan eftersom jag har ett prov i veckan och ett nästa vecka. Känns inte så peppande, men med tanke på hur lite prov vi har nu jämfört med högstadiet så är det faktiskt lugnt. Vi har inte haft något prov den här terminen!

Sedan övade jag  och Emmy på våra låtar. Efter det for jag hem och åt och sen for vi till vidsel och sjöng. Det gick väl sådär att sjunga. Ganska bra i alla fall, men en del falska toner och lite felspelande på pianot. Och sladden till min mikrofon lossnade, vilket inte var så lyckat, men som tur var så hände det under ett mellanspel.

När jag kom hem städade jag i mitt rum. Jag har dammsugat och bytt sängklader osv. Tänkte dammtorka också, men jag ska göra det någon annan dag för min energi är inte på topp nu på kvällen. Jag måste städa min garderob också. Den är verkligen en katastrof just nu. Inte bra! Ska ta mig tid till att städa där nån dag.

Frågor å svar!

Jag kopierade en lista från min kusins blogg ^^

Jag kommer från: Älvsbyn
Jag heter: Emma Karsson
När fyller du år: 1 juni
Tycker du om någon just nu: Japp
Om sex månader: Börjar det bli vår
Jag samlar på: Minnen
Gröna eller röda äppeln:Jag gillar alla äpplen. Typ!
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Erik
Gillar du golf: Haha, njaee.
Vilken tid gick du upp idag: Typ nio
Har du sovit i din egna säng inatt: Jaarå
Har du strumpor på dig nu: Japp, randiga!
Hur svarar du i telefon: Hallå?
Var vill du bo när du blir stor: Inte i älvsbyn iaf ;P
Är det okej att gråta: Det är klart!
När grät du senast: Några dagar sen 
Vilken årstid tycker du bäst om: ISommaren!
Laddar du ner musik och film från Internet: Hmmmm. Kanske?
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Shoppa
Bär du glasögon eller linser: Näääää
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nää, H&M duger bra för mig!
När går du upp ur sängen typ en helgmorgon: Vid tio
Har du piercing: I öronen och naveln
Vill du gifta dig: Jaa, nån gång i framtiden!
Vill du ha barn: Det är klart!
Solar du ofta: Nää, men nästa sommar ska jag sola för då ska jag bli brun!
Är du bra på att laga mat: Har jag recept brukar det gå bra
Gillar du att dansa: Jaa, det är ju jättekul!
Hur vig är du: Ehm. Host host. Inga kommentarer. 
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten
Vilken är din favoritglass: Det är olika
Tror du på ett liv efter döden: Mjoo. Eller jag tror iaf inte att man bara dör och allt blir svart. Men jag tror inte att man typ återföds å så.
Tycker du om sushi: Har aldrig smakat. Fisk är liksom inte min grej.
Vad äter du helst när du ser på film: Det är olika
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja
Har du tandläkarskräck: Nää, jag är van.
Vad heter du i mellannamn: Anna, Margareta
Är du morgon eller kvällsmänniska: Både och. Jag sover aldrig!
Vilken ögonfärg har du: Typ blå
Vilka hår färger har du haft: brunt, svart, rött, orange, fjortisblond, gråblond, rödbrun, mellanblond... en hel del mer också!
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Jaa
Biter du på naglarna: Nää, inte det!
Är du beroende av något: Dig!
Senaste låt du hörde: En låt med Queen
Önskar du att du bodde någon annanstans:
Just nu är älvsbyn bra, men jag stannar inte här så länge till!
Vem kramade du senast: Lina
Saknar du någon nu: Mjoooo ^^
Isåfall vem: Gissa?
Hur många lampor har du i ditt rum?: Rätt många
Vem ringde dig senast: Brorsan
Vad är du allergisk mot: Haha, pappa
Var du glad igår: Såklart!
Vad är din favoritfärg: Jag gillar nästan alla färger
Sminkar du dig: För det mesta ja, men inte alltid
Hur ser ditt rum ut: Stökigt och dammigt! (Jag SKA städa, jag lovar!)
Känner du dig värdelös: Ibland
Känner du någon som har tagit självmord: Ingen som jag känner bra har gjort det.
Har du somnat i skolan någon gång: Nää, jag tror faktiskt itne det.. Men det har varit nära!

Say yes to tacos

Den här dagen har varit riktigt bra! Enda seriösa lektionen var engelska och det är kul. Jag skulle vilja kunna prata engelska flytande! Skulle vara grymt bra.

Efter lunchen satt vi nere i fiket och pratade om en massa och sedan gick jag, Rebecca och Hanna till musiken eftersom jag och Rebecca skulle ha våran bas- och trumlektion. Vi spelade Proud Mary idag. Lite knepig takt tycker jag, men det gick ändå hyfsat bra.

Nu ska vi snart äta TACOS! Det känns som att det var jättelängesen jag åt det nu. Det är ju så sjuuuukt gott!


Haha, så är det ;)


Jag måste bara få tacka Rebecca som ställde upp för mig idag. Jag hade aldrig vågat själv! TACK!


90 cm är inte så mycket

Jag har kommit fram till en sak. Det är väldigt varmt och rätt trångt att sova två i en säng som bara är 90 cm bred. Men mysigt!

Imorse var jag riktigt trött och hade liksom ingen koll på vad klockan var. Det var tur att morfar ringde, för annars jag var en timme fel i min planering. Jag börjar halv elva idag, inte halv tolv. Så nu ska jag duscha och ta på mig nå kläder.


Fullbokad dag!

Idag är hela min dag i princip fullbokad. Men det är kul att ha nåt att göra! Jag går skola till 16.20 och då ska jag hem å äta, för klockan 18 ska jag träffa Emmy på efs och öva inför söndag då vi sjunger i vidsel. Jag kan låtarna bättre nu än sist vi övade, men det är en som jag knappt har hunnit lyssna nå på. Hmm, kanske hinner lyssna lite innan vi far och övar?
18.45 ska jag vara med på ett möte med dramagruppen. Vi ska prata om hur allt blir på söndag och så ska jag och Emmy sjunga våra låtar för dem så att de vet vad det är vi ska sjunga. Dom brukar aldrig ha så mycket åsikter utan tycker alltid att vi är jätteduktiga och har valt jättebra låtar, så det är nog inga problem!
Sedan ska jag skynda mig hem för jag ska få besök. Johanna, Christoffer och Cecilia ska nog komma till mig och se på Idol osv. Det blir roligt! Lite stressigt för min del, men det gör ingenting.

När ska jag hinna plugga?!? Gaaah.


Idol!

Nu sitter jag här och ser på idol. Jag tycker att tjejerna är mycket bättre än killarna i år. Och nu sjunger Yasmina "Heaven". Sen förra veckan har den här låten blivit väldigt känslofull för mig!

Sweet home Alabama

Idag på ensembeln började vi med en ny låt. Sweet home Alabama. Jag och Linus sjunger! Jag kunde inte låten innan, vilket känns lite strange eftersom det är en sån där låt som alla bara måste kunna. Men men, nu kan jag den i alla fall. Gode härlig låt!


RSS 2.0